top of page

Wordpress Nedir? Neden Tercih Edilir?

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2023

Eğer bir web sitesi veya e-ticaret sitesi kurmak için araştırmalara başladıysanız karşınıza sürekli çıkan kelime Wordpress’tir. Wordpress bir web sitesi kurmak için ihtiyacınız olan alt yapıyı sağlayan, bu altyapıya tema ve eklentiler vasıtasıyla yeni özellikler ekleyebileceğiniz kullanımı kolay bir site oluşturma aracıdır.


Wordpress Nedir?

Neden wordpress tercih etmeliyim?

2003 yılından itibaren kullanımda olan Wordpress ile bir web sitesi sahibi olmak dünyanın en kolay ve ucuz işi. Sonuç olarak bir web sitesine sahip olmak isterseniz, sitenizin içeriğini oluşturabileceğiniz ve sitenizi yayınlayabileceğiniz bir araca ihtiyacınız olacaktır. İşte Wordpress aradığınız her şeyi karşılayan o muhteşem araç.


Wordpress için nelere ihtiyacım var?

Wordpress kullanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey bir hosting ve domain sahibi olmaktır. Böylece Wordpress altyapılı sitenizi domain ile bağlayabilir, hosting ile sitenizin ve verilerinizin barındırılmasını sağlayabilirsiniz.


Wordpress ücretli mi?

Wordpress aslında ücretsiz bir araç olsa da, bir site yapmak için bu ücretsiz sürüm asla işinizi görmeyecektir. Sonuç olarak ücretli diyebiliriz. Temalar ve eklentiler gibi sitenizi özel ve güçlü kılacak özellikler elbette ücretli olmak zorundalar. Bu nedenle işinize ve ihtiyacınıza uygun, üstelik uygun bütçeler ile sade bir Wordpress altyapılı bir site yine de edinebilirsiniz.


Hosting

Hosting ihtiyacı sitenizin barınma ve güvende kalması için oldukça önemli. En önemli şey güvenlik ve hız. Siteniz ne kadar hızlı olursa o kadar iyi. Güvenlik olarak hacklenme, bilgilerin çalınması gibi durumlardan kaçınmak için oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu.


Hosting hizmetini Türkiye’de sağlayan bir çok firma var. Tabii ki bunların hepsi aynı standartta hizmet vermiyor ve aynı kalitede değil. Bu nedenle hosting firmasını iyi araştırmalısınız.


Domain

Domain sitenizin yayınlaması için gerekli olan site isminizdir. Bu isim sadece size kayıtlı olur ve dünyada sadece 1 tane domain adı vardır. Bu nedenle yeni bir domain adı belirleyeceksiniz, bunun daha önceden alınmamış olması oldukça önemli.


Domain adları birçok uzantıya sahip. Bunlardan en çok tercih edilenleri .com .net. Diğer domain uzantıları kullanılsa ve fiyatları uygun olsa da otoriter bir site istiyorsanız tercih asla etmeyin.


33 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page