top of page

Ticimax ve E-Ticaret

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2023

E-ticaret sitesi kurmak için ilk adımı atanların karşısına kesinlikle Ticimax markası çıkmıştır. Çıkmayanlar için ise bu yazımda artık Ticimax ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olacaksınız. Hazır e-ticaret altyapısı sağlayan önde gelen firmalardan biri olan Ticimax’ı gelin detaylıca inceleyelim.


Ticimax Nedir?

Ticimax Nedir?

Ticimax, e-ticaret altyapısı sağlayarak hazır e-ticaret paket yazılımları ile her türlü işletmenin ihtiyaçlarını karşılayan bir marka ve bilişim firması. “Maximum Ticaret” ve “Sorun Değil Çözüm Üretiriz” sloganıyla yola çıkan firma, merkezi Ataşehir / İSTANBUL’da Ticimax Plaza olan ve Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. adıyla 15 yıldan fazla süredir faaliyet göstermektedir. Ağırlıklı olarak e-ticaret yazılımları, özel e-ticaret çözümleri ve tasarım hizmetleri vermek üzere kurulmuştur. 100’den fazla uzman personeli ile e-ticaret çözümleri konusunda müşterilerine 7/24 destek vermesiyle en ön plana çıkan firmadır. Edindiğim tecrübelerle bazen 2 dakika gibi bir sürede sorunlarınıza anında ve hızlı bir çözüm üretebiliyorlar.

Ticimax, aralarında Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinin de yer aldığı 10.000 'in üzerinde firmaya e-ticaret altyapı hizmeti sağlamaktadır. Geliştirilen güçlü altyapısı ile kullanıcılarına yalnızca Türkiye'de değil, dünya genelinde satış yapma imkânı sağlamaktadır.

Ticimax, ayrıca e-ticaret paket ve yazılımlarını sağladıkları müşteriler başta olmak üzere e-ticaret ile ilgilenen herkese ücretsiz eğitim, seminer ve konferans hizmeti de sağlamaktadır. Türkiye’nin farklı illerinde düzenledikleri seminer ve konferanslar ile e-ticarete başlamak için işletmelere ve girişimcilere öncülük etmişlerdir.


Ticimax E-Ticaret Paketleri Nasıldır?

Temeli web sitesi olan kendi yazılımlarını yaratan Ticimax, bu yazılımlarını geliştirerek tamamen ürün satmak ve e-ticaret oluşturma odaklı yeniden kurgulamıştır. Sürekli üzerine bilgi ve tecrübe ekledikleri altyapılarını güncelleyerek günümüze en uygun hale getirmeye çalıştırdıkları göz ardı edilemez.

Ticimax, hali hazırda müşterilerin bütçe ve ihtiyaçları doğrultusunda 5 farklı paket seçeneği sunmakta. Bunları düşükten en yüksek seviyeye kadar sıralarsak; Soft, Plus, Special, Special Extra ve Special Omni olarak sıralanmaktadır. Soft paket içeriği en düşük paket ve Special Omni ise en yüksek paket olarak yer almakta. Bu paketlerden ayrı olarak daha fazla ihtiyacı karşılamak üzerine, özellikle yurtdışı e-ticaret düşünenler için Platinum Paketi de mevcut.

Tabi hazır olan bu paketlerde dilerseniz bazı eklenti ve özellikleri ücreti değişkenlik göstererek ilave edebiliyorsunuz.

Tüm paketler ayrıca tüm banka ve kredi kartlarına peşin fiyatına 9 taksit. Ödeme kolaylığı olarak süper bir seçenek kesinlikle.


Ticimax Hangi Paketi Tercih Etmeliyim?

Bu seçenek tamamen bence bütçe ile alakalı, geleceğe yatırım yapmak isteyenlerdenseniz kesinlikle “Special Ekstra” veya “Special Omni” paketlerini tercih etmelisiniz.

Detaylı olarak paketleri incelerseniz. Üst paketlerdeki seçeneklerin daha fazla olduğunu görürsünüz. Burada ayrıca paket tercihinde neden bütçe dediğime dair biraz detaya inersek, paketlere eklenti eklemek istediğiniz zaman bu eklentilerin toplamı en üst paketi geçecektir. Bu nedenle en üst paketlerden tercih etmeniz hem bütçeniz hem de ileriye dönük yatırım olarak daha kârlıdır.


Ticimax Paketlerin Süresi Ne Kadar?

Tüm paketlerin süresi “12 ay” yani “1 yıl” dır. Bu süre sonunda yıllık yenileme ücreti alınır. Bu yenileme ücreti paket tutarının yaklaşık yarısı kadardır. Paketiniz süresi dolsa bile yenileme ücretini ödemediğiniz takdirde siteniz ve üyeliğiniz hemen sonlanmaz. Ticimax bu konuda anlayışlı ve size yardımcı olmak için elinden geleni yapacaktır.


Ticimax Paketlere Neler Dahil?

Paketler bahsettiğim gibi içeriklerine göre farklılık gösteriyor. Ama en üst paketi aldığınızda, emin olun e-ticarete başlamak için başka hiçbir ihtiyacınız kalmayacak.

Burada önemli olan konu sadece marka ve işletme adınıza ait daha önceden alınmış alan adı yani site isminin olmaması. Çünkü aynı isimden ikinci bir site açılamaz. Sitenizi açmadan ve paket almadan önce sadece sim kontrolü yapmanız yeterli.


Ticimax ile E-Ticarete Nasıl Başlarım?

Size adım adım tüm süreci açıklayıcı ve örneklerle anlatacağım, ancak e-ticaret yapmak için vergi mükellefi ve vergi levhasına sahip olmanız şart. Ticimax sonuçta alt yapı sunduğu için üstüne çok düşmese de vergi levhanızın örneğini diğer evraklarla isteyecektir.


Alan Adı Belirleme

Alan adı, yani sitenizin www ile başlayıp, com veya net ile biten isminizi öncelikle kontrol etmeli ve belirlemelisiniz. Alan adı sorgulamak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak kontrol sağlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketi alırken ilk sorulacak şeylerden biri alan adınızdır. (Site isminiz)


E-Ticaret Paketi Satın Almak

Ticimax’ın resmî web sitesini ziyaret ederek online bir forum doldurarak, dilerseniz telefonla arayarak müşteri temsilcisi ile bağlantı kurup dilediğiniz paketi peşin fiyatına 9 taksitle satın alabilirsiniz. Paket alımından sizden bazı evraklar istenecektir. Ayrıca sizin mail adresine gönderilecek olan sözleşmenin, imzalanıp tekrar Ticimax yetkililerine mail üzerinden gönderilmesi gerekecektir.

Alacağınız paketi belirlemeden önce paketlerin detaylarını iyice kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bu konuda kafanızda soru işareti kalmaması çok önemli. Benimle iletişime geçerek paketler ve detayları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Paketler hakkında oguzsarikaya.com üzerinden detaylı bilgi almak için tıklayın

Ticimax e-ticaret paketlerini incelemek için tıklayın

Ticimax müşteri hizmetleri ve iletişim için tıklayın


Panele Giriş ve Ayarlar

Eğer e-ticaret paketlerinden birini satın aldıysanız artık size özel ve sizinle ilgilenen bir müşteri temsilciniz olacaktır. İlk olarak mail adresinize ticimax panele, yani sitenize giriş ve yönetmek için kullanıcı adı ve şifreniz gelecektir. Daha sonra buradan panele girip, ilk iş olarak işletme bilgilerinizi ve sektörle ile ilgili bilgilerinizi doldurmanız gereklidir. Bundan sonra artık sitenizi düzenlemeye başlayabilirsiniz.


Tüm Diğer İşlemler

Gözünü korkutmasın ama epeyce uzun işlemler sizi bekliyor. Kategoriler, ürünler, ana sayfa tasarımı, modüller, mailler, kampanyalar, site ayarlamaları, ürün ayarları, kargo ayarları, ödeme ayarları. Daha bir çok ayar ve işlem var. Bunlar tabii zamanla ve tecrübe ile başarılı olacak işler.

Size güzel bir haberimiz var. www.oguzsarikaya.com bir Ticimax E-Ticaret Uzmanı. Tüm süreci ister sizin adınıza yönetebiliriz, isterseniz sizinle birlikte size uygun danışmanlık sağlayarak tecrübelerimizi sizinle paylaşabiliriz.


Reklam yapmazsak olmaz. Çünkü amacımız bu yazımda da olduğu gibi size daha çok değer katacak bilgiler sağlamak. Devam…


Kargo Anlaşması

E-ticaret yapacaksanız tabii ürünlerin kargo ile gönderilmesi gerekecek. Ticimax’ın anlaşmalı olduğu ve Ticimax müşterilerine özel indirim sağlayan kargo firmalarından biriyle anlaşarak bu adımı da rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Ticimax anlaşmalı kargoları incelemek için tıklayın


Sanal Pos Anlaşması

Ticimax’ın sanal pos konusunda anlaşmalı olduğu ve çözüm ortağı İYZİCO firmasıdır. Çok kafa karıştırmak adına neden sanal posu bankadan almıyoruzdur anlatmayacağım. E-ticarette en önemli şey hızlı olan kazanır, zaman önemlidir. Bunun için İYZİCO dahil farklı sanal pos firmalarını da tercih edebilirsiniz.

Benim tercihim Türkiye için sanal pos olarak İYZİCO ve PAYTR firmaları. İkisi de kaliteli firmalar. İnternetten ödeme almak için bir sanal posunuzun olması şart. Bu nedenle iki firmadan birini tercih edin.

Benim tercihim her zaman İYZİCO.

İYZİCO incelemek için tıklayın

PAYTR incelemek için tıklayın

E-Fatura Entegrasyonu

Yeni e-ticaret yapacaklar için e-fatura entegrasyonu her zaman gereksiz. Sonuçta ucuz maliyetli bir işlem ama stok programı almak ve daha yeni başlayacaklar için çok erken.

Yine de detaylı bilgi almak isterseniz benimle iletişim için tıklayın


Tabi üzerine değinmediğim ince detaylar daha çoğunlukta. Ama kabaca sürecimiz işte bu kadar. Artık ürün satışına siteniz tamamen açık. Etkili bir pazarlama ve reklam yönetimi ile başarılamayacak, satış yapılamayacak hiçbir site yok.


Yazımı buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkürler. Şimdiden herkese başarılar diler, bu konuda ve her konuda size destek olabileceğimi belirtmek isterim.


Soru, görüş ve önerilerinizi yoruma yazabilirsiniz. Hepsini okuyup cevaplıyorum.


Kocaman başarılar…

62 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page