top of page

Saç Ekimi İçin Google Reklamları Nasıl Yapılmalı?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2023


Saç Ekimi İçin Google Reklamları Nasıl Yapılmalı

Eğer bir saç ekimi sektöründe iseniz rakiplerinizden öne çıkmak için Google Reklamlar kullanabileceğiniz ilk tercihler arasında yer alır.


Bununla birlikte Sosyal Medya reklamları ise kesinlikle yer almalı. Ancak Google Reklamları ile desteklenmeli. Çünkü saç ekim bir ihtiyaçtır ve ani alınabilecek bir karar değildir. Bu nedenle Google reklamları ile arama sonuçlarında yer almak, daha sonra ise Remarketing (Yeniden Pazarlama) en etkili yol olacaktır.


Saç ekim reklamları Google tarafında belli kısıtlamalar dahilinde verilebilen reklam türlerinden biridir. Bu sektörün en büyük sıkıntılardan birisi saç ekim tedavisinde kullanılan yöntemler içerisinde yer alan bazı kelimeleri reklam yayınlama sürecinde politika kurallarını ihlal etmesi ile birlikte reklamın hesabınızın askıya alınması ile sonuçlanır.


Bu durumun önüne geçmek için birkaç maddede saç ekimi reklamları verirken dikkat edeceğiniz hususlardan bahsedelim.


Saç Ekim Reklamı Nasıl Verilir?


Öncelikle Google'ın bazı politikalarını okumanızı tavsiye ederim aşağıdan aşağıdaki bağlantıdan Google'ın sağlık sektöründeki reklam politikalarını detaylı olarak inceleyebilirsiniz.


Sağlık Hizmetleri İçin Google Reklam Politikaları: https://support.google.com/adspolicy/answer/176031?hl=tr&ref_topic=1626336


Tüm Google Reklam Politikaları İçin: https://support.google.com/adspolicy/answer/6008942?hl=tr


Bu amaçla ilk olarak reklamlarınız da mümkün olduğu kadar tedavi, kök hücre, sağlığı değiştirmeye yönelik kelimeler içermemesine özen göstermelisiniz. Örneğin; kök hücre tedavisi, kan tedavisi, kan tahlili gibi kelimeleri mümkün olduğu kadar reklam metinlerinizin içerisinde kullanmamaya özen gösterin.


Bunun dışında reklamlarınızda mümkün olduğu kadar kişilerin bulunmuş olduğu durumları daha iyi hale getirebileceğinizi asla ispatlamaya çalışmayın! Örneğin; saç dökülmesi yaşayan ve kel olan bir insanın hayatta daha mutsuz olduğunu, saç ektirerek daha mutlu olabileceğini anlatan reklam metinlerinden mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın.


Hazırlayacağınız reklam metinleri daha çok hizmetinize dahil olduğu sürece reklam politikalarıyla ve hesabının askıya alınması gibi bir durumla asla karşılaşmayacaksınız. Bunun için genel kitleye hitap eden kişileri mutlu eden, hizmetinizi daha iyi şekilde anlatabildiğiniz kelimeleri tercih edebilirsiniz. Bu kelimeler doğal, profesyonel ,en iyi, acısız, ağrısız ve kısa süreli olumlu sonuçlar gibi daha pozitif yaklaşımla sergilenebilecek kelimeler olabilir. Kelimeleriniz içeren reklam metinlerini bu önceliklerde yazmaya özen gösterin.


Saç Ekim Reklamında Bütçe Ne Kadar ve Nasıl Olmalı?


Saç ekim sektöründe maliyetler ve kâr getirileri yüksek olduğundan reklam bütçeleri de bu nedenle yüksek derecelere çıkabilmektedir. Google'da bir reklam verirken reklam bütçesini en düşükte tutmanın birinci kuralı sitenizle vermiş olduğunuz reklamın birbiriyle olan alaka düzeyidir.


Bu nedenle vereceğiniz reklam içerisinde geçen tüm kelimeler, tüm içeriklerin aynısını web sitesinde de yer almasına almalıdır. Öncelikle saç ekimi teknikleri, saç ekimi yöntemleri ve saç ekimi sonuçları gibi kelimeleri sitenizde de konu başlıkları ve içerik başlıkları olarak bulundurmaya ve bunları uyumlu içerik haline getirmeye çalışın. Bu şekilde reklam bütçenizi rakiplerinize göre daha az şekilde kullanabilir.


Saç Ekimi Reklamı En İyi Anahtar Kelime Eşleme Türü Nedir?


Özellikle saç ekim reklamlarında anahtar kelime eşleme türlerinden dikkat edeceğiniz en önemli konu eşleme türünü geniş eşleme olarak değil sıralı eşleme olarak yapılmasıdır.


Bunun nedeni şudur:

Siz bir Google reklamında geniş eşleme türünde anahtar kelimelerinizden birini saç ekim yaparsanız; çiçek ekimi, bitki ekimi ve tarla ekimi gibi ekimle alakalı olan diğer sonuçları da Google reklamlarınızla kullanıcıların karşısına çıkabilir.


Bu nedenle mümkün olduğu kadar geniş eşleme türünden uzak durmalı ve sıralı eşleme türüne yönelmelisiniz.


Ancak sıralı eşlemede de bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. Örneğin aynı şekilde "saç ekim" anahtar kelimesi ile sıralı eşlemede bir reklam verirseniz "saç ekimi nasıl yapılır" "Saç Ekim fiyatları" "Saç Ekim yorumları" gibi arama sonuçlarında da reklamınız çıkacak ve her tıklamada reklam bütçenizden gidecektir. Bunun için ise etkili ve kapsamlı bir negatif anahtar kelime listesi hazırlamalısınız.


Siz'de Google'da saç ekim reklamları vermek isterseniz iletişime geçebilirsiniz.


Daha fazla Blog Yazısı için: https://www.oguzsarikaya.com/blog




590 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page